Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново въпрос за маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Възможно е...ще споделя по нататък като разбера може гумички да са, просто е странно как 2800км все седеше на средата и сега за 350 с новия дебит. го изсмука
    156 Sportwagon 1.6 TS 00'

Comment

Ако много си насилвал мотора е възможно. Не знам какви са предавките на 1.6, но 140 на трета си е почти на прекъсвач. В комбинация с някоя минерална вода на шел си е напълно възможно да направиш беля. За в бъдеще не напъвай този мотор с такива обороти.

Comment

Първоначално публикувано от SportwagonAzzura Покажи съобщение
        Възможно е...ще споделя по нататък като разбера може гумички да са, просто е странно как 2800км все седеше на средата и сега за 350 с новия дебит. го изсмука
        всяка кола гори масло, когато караш предимно градско в маслото влиза малко гориво, малко вода и нивото измамно стои постоянно, кога излезеш на магистрала и я юркаш този конденз се изпарява и нивото на маслото пада, реално остава само масло в картера.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Погледни си хубаво и капака на клапаните има ли течове отвънка и ако са ти е презацепвали е хубаво да си смениш и гарнитурата,защото повечето Твин Скрапове си пълнят свещите с масло.
          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
          За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Добре , и последно - какво да е маслото . За 10w40 ястно но Селения , мотул , елф , яко ......... И на мен ми предстои смяна и незнам какво да сложа . Бях решил Селения Голд да сипя , НО явно .......... 147/1.6ts ...
            От време на време на борда изписва че било ниско налягането на маслото ..... (да се стряскам ли или е МНОГО скапано маслото вече ) .
            На борда в менюто като си ровя , ми изписва да сипвам Селения 10w40 ..

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
              Добре , и последно - какво да е маслото . За 10w40 ястно но Селения , мотул , елф , яко ......... И на мен ми предстои смяна и незнам какво да сложа . Бях решил Селения Голд да сипя , НО явно .......... 147/1.6ts ...
              От време на време на борда изписва че било ниско налягането на маслото ..... (да се стряскам ли или е МНОГО скапано маслото вече ) .
              На борда в менюто като си ровя , ми изписва да сипвам Селения 10w40 ..
              Това за маслата е обсъждано много - сипвай което ти харесва или което ти е най-евтино. Според мен единственото което трябва да гледаш, освен ако не възнамеряваш редовно да караш със 140 на 3та, е да отговаря на стандартите (в книжката си ги пише) и да е истинско, тоест да си сигурен в произхода - това за мен е най-важното. И редовна смяна естествено.
              sigpic

Comment

Аз съм най-доволен от Yacco. Motul-a, с който съм в момента не е лош, но след 4-5 напъвания мотора стана шумен... Проблема при мен е, че доста често ми се случва да го карам във високите обороти(2-ра 80/3-та 140 и така)
                Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Количката я търкаля съпругата ми и едва ли някога ще види повече от 100 . Значи 10w40 , а от къде да взема "истинско" масло ?

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                    Аз съм най-доволен от Yacco. Motul-a, с който съм в момента не е лош, но след 4-5 напъвания мотора стана шумен... Проблема при мен е, че доста често ми се случва да го карам във високите обороти(2-ра 80/3-та 140 и така)
                    какъв е разхода ти на масло?
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                      Проблема при мен е, че доста често ми се случва да го карам във високите обороти(2-ра 80/3-та 140 и така)
                      Това избягвай да го правиш на газ.

Comment

Първоначално публикувано от SportwagonAzzura Покажи съобщение
                        Не си за гумички, за сегменти си На загрял мотор на място палиш, задържаш 20 секунди на 4000 оборота и рязко смачкваш газта докрай, изпуши ли на масло от аспуха мотора е за ревизия, най-тъпия възможен тест ма е показателен.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Почнеш ли да пестиш от масла за този двигател,няма да караш много,нееднократно доказано
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от roverbulgaria Покажи съобщение
                            Количката я търкаля съпругата ми и едва ли някога ще види повече от 100 . Значи 10w40 , а от къде да взема "истинско" масло ?
                            Yacco имат сайт и официален представител за България,който е в Пловдив.

http://shop.yacco-bulgaria.com/index...product_id=125
                            Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                            За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Колега,при положение,че караш с 180 на трета този двигател само 10В-60!Ако слушаш такива като Иванов,дълго време няма да изкараш!!!!!С 10В-40 мотора ще стане пълен барутник!!!!Твоя работа !!!Да!Маслото е скъпо!!Тръгва от 26-28 лв.-литър!Аз карам с Кастрол Едж-10В-60!Цена на дребно без отстъпка 36 лв -литър!Всеки сам си прави сметка и решава с какво да кара!После някои да не реват като самоковски мечки!!!Айде със здраве!
                              Last edited by Георги Савов; d.m.y г., 19:59.

Comment

Колега не е възможно да се кара на 3та със 180 не съм го споменал никъде , както и да е колата все едно ми прави номера , споменах че щеката ми показваше минимума но изчаках до сутринта да изстине добре колата и гледам нивото пак на средата, както и да е сега сипах yacoo vx500 10w40 към 68 лв с отстъпка за 5 литра сипах 4.4 и започвам да я следя

П.с. Честита нова година на всички и много здраве за нас и нашите алфи
                                156 Sportwagon 1.6 TS 00'

Comment

Working...
                                X